BELE VENČANICE NAPRAVILE POMETNJU MEĐU SRBIMA, JEDAN DETALJ SVIMA ZAPAO ZA OKO: Šta imate da kažete na OVO?
Venčanica, Foto: AP

običaji

BELE VENČANICE NAPRAVILE POMETNJU MEĐU SRBIMA, JEDAN DETALJ SVIMA ZAPAO ZA OKO: Šta imate da kažete na OVO?

Malo koja devojka ne sanja da se na svom venčanju pojavi kao princeza iz bajke

Objavljeno: 20:07h

Pojedinim građanima nije jasno zbog čega trudne mlade nose bele venčanice ukoliko ona simbolizuje nevinost.

Malo koja devojka ne sanja da se na svom venčanju pojavi kao princeza iz bajke, pa iz tog razloga venčanice često zauzimaju centralno mesto na ceremoniji i služe kao uspomena godinama.

Naime, postoji mnogo boja koje možete izabrati kada birate svoju venčanicu. Međutim, skoro svaka nevesta sanja o šetanju do oltara u lepršavoj beloj venčanici. Bela boja simbolizuje čistoću, čednost, nevinost i vrlinu za mnoge neveste. Dok drugi slede tradicionalnu normu nošenja bele boje kao boje savršenstva za svoj poseban dan.

Bele venčanice uvek će biti glavni deo današnje svadbene mode. Ipak, dok slavimo važnost ove posebne haljine, malo ko zna i istoriju venčanica.

Međutim, na društvenoj mreži X se pokrenula polemika oko toga zašto bele venčanice nose i mlade koje se udaju u drugom stanju.

- Mlade nose belu venčanicu jer ona simbolizuje čednost, nevinost... Pogotovo kad se trudna udaje... - glasila je jedna od objava.

Poruka
Porukafoto: PRINTSCREEN/ X

Međutim, neki smatraju i da bele venčanice nemaju veze sa nevinošću, već da bela boja simbolizuje čistotu i luksuz!

Takođe, veo ima jaku simboliku.

Skidanje vela neveste od strane mladoženje imalo je duboku simboliku. To je trebalo da označi prelazak vlasništva nad mladom sa oca na muža. Ova praksa je dodatno naglašavala važnost braka i promene statusa mlade u društvu.

Bonus video:

04:23

KOJE SU PROSEČNE CENE ZA ORGANIZACIJU JEDNE SVADBE? Bubanja: Samo restoran je 9.000 evra, a NEĆETE VEROVATI GDE ODE NAJVIŠE NOVCA

(Espreso/Kurir/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.